top of page
278927427_1323811978027740_2721502972823404993_n.jpg

Hva kan du finne på?

Hyttene er alle i umiddelbar nærhet til fjell og fjord. Området "Kallestad" ligger like utenfor Balestrand sentrum, ca 7 minutter kjøretur. En tur hit vil passe for deg som liker å fiske, gå turer, oppleve naturen og finne roen på hytta. Samtidig kan man utforske plasser i området hvor det er folkeliv i nærheten.

P7014768.JPG

Balestrand

Her kan du oppleve spektakulær natur, og unik arkitektur. Mulighetene er mange både på fjorden og på fjellet. Det tar ca 7 minutter med bil fra hyttene til sentrum.  Om sommeren er gatene fulle av liv, butikker med godsaker, badelagunen byr på fin sandstrand, og smaksopplevelsene er mange.

Høyanger

Kjører du en halvtime i motsatt retning av Balestrand kommer du til Høyanger. På veien dit ser du mange flotte plasser med epletrær og fargerike blomster. I Høyanger sentrum er det bibliotek, kino, Høyangerbadet og flere butikker. På vinteren kan vi anbefale en tur opp i Siplo skisenter.

20220415_145742.jpg
IMG_3159.jpeg

Fiske

Tidligere var disse hyttene i hovedsak leid ut til tyske turister og fiskere. I båthuset henger bilder av de største kveitene som har blitt tatt her. All type fisk kan fåes med tålmodighet her i fjorden. Du kan enten fiske fra moloen, eller fra båt. Samtidig anbefaler vi å booke dypvannsfiske med Dripfiske.

Fjellturer

Det er svært mange muligheter i fjellet i nærheten. Turkartene er mange, og vi anbefaler utsikten på flere av toppene, både sommer og vinter. Like bak hyttene kan du kjøre veien opp til Saurdal (620 moh) og ha dette som utgangspunkt for både ski og fotturer. 

IMG_3036.JPG
IMG_5172.JPG

Guidet tur med Dripfiske

Dripfiske tilbyr ulike turer på Sognefjorden med dypvannsfiske. Dette er virkelig å anbefale om du besøker Balestrand. Turene passer for deg som er svært interessert i fiske, men også for deg som er ute etter en ny opplevelse. En spennende aktivitet i nydelige omgivelser på fjorden.

Leie båt

Som gjest hos oss er det mulig å leie en liten båt. Til utleie har vi båter av typen Pioneer 15 fots joller til utleie, med Yamaha 9.9 motor. Vi har også redningsvester til utlån for dem som leier.  Vi anbefaler å ta en båttur inn til Balestrand, eller bort til Kvamsøy friområde. Om du ønsker å fiske fra båten, må du selv ha med fiskeutstyr. 

IMG_2658.JPG
b4884d7d-f950-4c7a-a56d-4021b7ade789.jpg.webp

Sauna

Hos oss har alle hyttene egen sauna. Det er badestige nede i moloen, ute på brygga. Bad og badstue er veldig populært, da det stort sett er kaldt i fjorden. Det finnes også noen trapper rundt om på området som leder ned til fjorden, disse benyttes på eget ansvar.

Sopptur

I området finnes det mye skog hvor man kan sanke sopp. Piggsopp, kantarell og steinsopp er noe av de spiselige soppene det er en del av i området i soppsesongen.

IMG_4851.JPG
IMG_3253.JPG

Langrenn i Saurdalen

Saurdalen ligger like bak hyttene på Kallestad. Det går en grusvei opp 600 høydemeter. Her oppe går det mange turstier. På vinteren preppes det skiløyper og det er også en naturlig start for turer på fjellski/randonee/truger.

bottom of page